Ordförandespalten

Hej på hela föreningen och glad sommar. Jag är just nu väldigt ovan att skriva orförandespalt men när jag skrivit denna är det int mera lika främmande. Ärligt talat skäms jag lite för jag känner mig som en slapp ordförande. På senaste möte vimlade det av goda ideer för program i allmänhet och för sommaren i synnerhet.

Men å andra sidan så varför skall jag skämmas? Jag slutar nu med det. oTF har genom tiderna levt av sina aktiva medlemmar som i varierande grad ordnat och arrangerat program för sig själva och för varandra. Det där med varierande låter bra för då kan vi förklara den skenbara passiviteten med att alla för tillfället ordnar program för sig själva. Snart vänder variatorn till att alla ordnar program för varandra.

Jag har åtminstone ordnat program för hela familjen. Vi har nämligen flyttat. Under våren och försommaren innehöll vårt program en omfattande fältstudie i tillsaluvarande bostäder. Vi åkte runt och tittade på ett stort antal, samlade data, fakta, åsikter och intuitiva intryck. Sedan en kompletterin och korrelering till ekonomiska realiteter och slutligen en resultatsammanställning.

Resultatet blev en stump radhus i två plan med bastu. Nej båda planen har inte bastu, bara det övre. Helheten finns i varje fall i Esbo nära Ladusved. Noggrannare adressuppgifter finns annanstans i tidningen.

Program "flyttning" innebär även att samla lådor från olika håll, att packa ner sina miljoner ägodelar (tyvärr inte mark) och transportera dem till det nya stället. Möblerna skall också flyttas. Tänk vad en teleportförbindelse skulle vara behändig och ändamålsenlig. Man skulle bara placera teleportarna vid de olika bostädernas ytterdörrar och så skulle man gå direk från gamla till nya stället med sina saker.

Tankarna går osökt till filmen om flugan och forskaren som hopbyggdes med varann efter ett litet missöde. Det problemet måste nog lösas först. Jag vill inte heller att min teleportförbindelse kolliderar och korsar sig med någon annan för då vet jag inte vart mina saker förs. Men förståss ifall misskopplingen leder till att jag får en massa fina möbler och värdefulla tavlor, så varför inte?

Nå, vi flyttade i varje fall helt klassiskt. Bar ner möblerna och fraktade dem med paketbil och prsonbil med släpvagn. Ingen större dramatik där alltså. Inga möbler föll av eller sånt. Trots att flyttande gick utan malörer tycker jag nog att det är ganska besvärligt och jag har en kansla av att "aldrig mera". Det säger jag ändå inte för säkert flyttar jag nångång igen, men hoppas att det inte blir på länge.

Nu bor vi varje fall i ett "eget" hem, fast jag vet att måga skulle påstå att det är bankens. Tyck vad ni vill Så länge Vi sköter Vårt lån så som Vårt avtal med banken säger, så kan jag stämma bankdirektören för hemfridsbrott om han kommer bråkar. Juridiskt är vårt hem vårt hem, med eller utan lån. Vi betalar åtminstone inte mera hyra.

Den som är nyfiken får nog ännu vänta en tid före vi ordnar någon större inflyttningsfest. Vi har ännu en del saker i lådor och vill först ha lugn och ro att packa upp dem. Dessutom måste vi skörda våra bärbuskar och fruktträd. Det är riktigt som att bo på landet. Vi ser inte ens ett höghus om man inte räknar med en skola som syns. En stor del av vår närmaste omgivning är åker och äng, där vi kan ta oss en sväng.

Sväng fritt och glatt på Tebladets blad
Om det blir hett så ta dig ett bad.

Richard


Tebladet 1/95