Bli smal med Kalkonklubben

YO! Vad har världen kommit till? Ja, bland annat till att man skall gå ner i vikt. Detta viktiga fenomen beskrivs flitigt i samtliga vecko- och familjetidningar, och i de otaliga gratistidningar som förser pappersindustrin med returråvara. Så nu har även Kalkonklubben sett sig nödd och tvungen att informera Te-bladets läsare om vilka metoder man kan tillämpa för att uppnå det som i dagens värld upplevs som ytterst essentiellt.

Bantningsmetoderna kan indelas i två kategorier: "banta med ..." och "banta utan ...". Man kan välja flera metoder, men i vissa fall utesluter endel kombinationer varandra. Vi presenterar här de viktigaste och mest framgångsrika av bantningsmetoderna.

1. Banta med ...

Motion: Det är känt att vid ansträngning förbränner man energi. Motion är ansträngning, således kan man gå ner i vikt med motion. Metodens nackdel är givetvis den trötthet och utmattning som drabbar i synnerhet otränade människor, vilka tyvärr är de som brukar ha största orsak att banta.

M.S. metoden: Köp endast Light-produkter (t.ex. Light-Sprite), och späd ut varan med vatten innan du förtär den. På så sätt har du gjort två saker för att gå ner i vikt, utan att förlora just någonting.

A.K. metoden: Fetmans grundorsak är hunger, genom att nedsätta hungern kan man gå ner i vikt. A.K. metoden innebär att man stoppar i sig massor med snask, kex etc. till den grad att inga ordentliga måltider längre är tänkbara. Nämnas bör att metodens funktionsduglighet är synnerligen individuell.

Baronen: Denna metod är rätt okänd, och även svår att tillämpa. Ett nödvändigt villkor är ju att Baronen bantar, så är ytterst sällan fallet. Metodens framgångar tvistar även de olärda om.

Bang-bang metoden: Ett dynamiskt linjärt system styrs optimalt med den sk. bang-bang principen, vilken för bilister kan beskrivas på följande sätt: kör så att du har antingen gasen i botten, eller bromsen i botten. I bantningssammanhang innebär det att du svälter dig smal, för att sedan efter uppnått resultat frossa i dig massor tills viktreducering ånyo blir aktuell. Då tillämpas svältskedet igen, så fortsätter man i all oändlighet.

2. Banta utan ...

Mat: Maten är en av fetmans grundorsaker, förbluffande få har insett detta för att kunna tillämpa en av de effektivaste metoderna Kalkonklubben känner. I vissa sammanhang underlättas metoden av t.ex. en lämplig magsjuka.

Diet: Diet upplevs oftast som något negativt (så inte i USA), genom att ge avkall på detta kriterium skapas en betydligt gynnsammare atmosfär för viktreduceringen. Det gäller bara att intyga sig själv att man inte är på diet, hur litet man än äter.

Motion: Det är allmänt känt att ansträngningar gör människan hungrig, den förbrukade energin bör ju ersättas. Genom att låta bli alla onödiga arbetsmoment reduceras hungern markant, så även fetman. Försiktighet bör dock iakttagas så att denna metod inte tillämpas samtidigt som metoden "banta med motion".

Pengar: Den i välfärdsstaten Finland av Esko A., Iiro V. och Ilkka K. utvecklade metoden har redan med framgång tillämpats på ca 100 000 medborgare. Idén är följande: samhället ser till att det inte finns mat för dagen. Det är förbluffande att något sådant är möjligt med tanke på överproduktionen inom lantbrukssektorn. Resultaten är så lovande att metoden även blivit känd utrikes. Nackdelen är att endast vissa grupper i samhället får ta del av metoden, men å andra sidan ökas gruppen ständigt.

Kalkonklubben/Kalkonmajoren

PS. Råkar du ha en favoritmetod att gå ner i vikt? I så fall blir Kalkonklubben evigt tacksam om du berättar om den åt oss, så vi kan fortsätta vårt kall att åstadkomma ett smalare människosläkte.


Tebladet 3-4/94