Five o'clock tea 1994

Traditionsenligt hölls Five o'clock tea på Agricoladagen. Årets tema var en snapsvisetävling. Det fanns två tävlingsklasser: skrivande av snapsvisor och sjungande av snapsvisor. Till juryns stora glädje var deltagandet stort. Det verkar som om man erhåller fler deltagare om ämnet är något som ligger föreningsmedlemmarna varmt om hjärtat.

Tävlingen inleddes av Rolf, som framförde en egen version av "Tycker du som jag". Rolfs visa deltog i båda klasserna. Som andra deltagare framförde "Team Riku & Lenita" den mycket krävande "Stridsrop Halvan". Eftersom de inte är författare till snapsvisan ifråga deltog de bara i Performance-klassen. "Team Jösse och Togge" deltog i Performance-klassen med "Neliveto" eller "Sarjaveto". Utmärkande för den här snapsvisan är möjligheten att inta en stor mängd snaps utan att behöva anstränga sig att lära sig invecklade ord till snapsvisor. "Team Andreas, Sam, Tommy & Qwistis" framförde, i Performance-klassen, visan "Vi sätter oss", vilken också är en liten visa med lätta ord och trevlig koreografi. Som sista deltagare i Performance-klassen framförde Patte sin egen visa "Att ta en sup", vilken alltså också deltog i Supviseskrivartävlingen. Dessutom framförde Ciso Rikus "SNAPS ELLER SUP VISA", eftersom Riku redan deltog i Performance-klassen i "Team Riku & Lenita".

Tack vare det stora deltagarantalet var det bara [namn avlägsnat på begäran], Ciso, Rosie och Jonas, som hade rätt att välja vinnare i Performance-klassen. Rosie och Jonas uttryckte inga starkare åsikter så [...] och Ciso tog sig den stora friheten att utse vinnaren. Efter noggrannt övervägande kom vi fram till att "Team Riku & Lenita" var värda första pris. Vinnaren i klassen för skrivande av snapsvisor utsågs genom röstning bland dem som inte deltog i klassen. Vinnare blev Riku med "SNAPS eller SUP VISA". Jag sänder mina varmaste gratulationer till vinnarna!

Slutligen vill jag bjuda in hela Te-föreningen till Five o'clock Tea 1995 på Agricoladagen (9 april om det var någon som inte hade lärt sig det ännu). Välkomna!

Ciso


Tebladet 3-4/94