Huvudvärk?

I Te-bladet 1/1987 omnämns problemet med att nativiteten i Finland är så låg. Man antar att en orsak är återkommande huvudvärksattacker i den äktenskapliga bädden. Te antas kunna bota huvudvärk, vilket bevisas av det höga befolkningsantalet i Kina.

Nu har det dock visat sig att den låga nativiteten på grund av huvudvärk är ett problem som egentligen kan bota sig själv. Jag citerar Hufvudstadsbladet 10 augusti 1994:

"HUVUDVÄRK GER DIG INTE RÄTT ATT SÄGA NEJ. Huvudvärk är ingen orsak att tillbakavisa sin partners amorösa initiativ, uppger brittiska experter. I själva verket kan sex vara lika effektivt mot huvudvärk som aspirin, rapporterade Kaye Wellings vid London-institutet för hygien och tropisk medicin. Wellings, som är chef för institutets hälsoprogram för sex, påpekar att hormonet endorfin som produceras under sexakten har en smärtstillande effekt utöver att det skapar allmänt välbefinnande. -- Kombinationen av sex och välbefinnande gör i verkligheten sex till ett bra sätt att motarbeta stress och den skadliga inverkan den har på hjärtat, cirkulationssystemet och immunsystemet, sade hon."

Är det här kanske något för Te-laboratoriet att undersöka? Snart kanske "Inte i kväll älskling. Jag har huvudvärk" byts ut mot "Jag har lite huvudvärk i kväll, älskling. Tror du vi skulle kunna..."

Med önskan om minskad stress och huvudvärk,

Ciso


Tebladet 3-4/94